논문으로 알아보는 건강 효능정보

당근 (Carrot) 효능 논문을 통해 알아보자!

Naturopathy 2019. 7. 14. 17:15

당근은 아마도 베타 카로틴이라는 이름의 항산화 영양소를 풍부하게 공급하여 가장 잘 알려져 있습니다. 그러나, 맛있는 뿌리 채소 당근은 베타 카로틴뿐만 아니라 다양한 건강 보조 식품의 원천이기도합니다.

1. 당근의 성분

"Vegetables are good sources of nutritious substances such as vitamins, minerals, and dietary fiber.Vegetables are good sources of nutritious substances such as vitamins, minerals, and dietary fiber. 1

 당근은 베타카로틴의 형태로 비타민 A의 훌륭한 공급원이다. 또한 비타민K와 칼륨뿐만 아니라 몇몇 비타민 B의 좋은 공급원이다. 추가로, Vitamin E and ascorbic acid 함유함.

2.  암 위험 감소에 대한 Carrot의 임상적 효과 

This comprehensive prospective analysis suggests women with higher circulating levels of α-carotene, β-carotene, lutein+zeaxanthin, lycopene, and total carotenoids may be at reduced risk of breast cancer. 2

α-카로틴, β-카로틴, 루틴+제약산틴, 리코펜, 총카로티노이드의 순환 수치가 높은 여성의 유방암 위험이 감소할 수 있음을 시사한다.

 2. 콜레스트롤 감소 대한 Carrot의 임상적 효과 

Carrot consumption modifies cholesterol absorption and bile acids excretion and increases antioxidant status and these effects could be interesting for cardiovascular protection. 3

당근 섭취는 콜레스테롤 흡수와 담즙산의 배설을 조절하고, 항산화 상태를 증가시키며 이러한 효과는 심혈관 보호에 도움을 줄수 있다.

3.  눈 건강 대한 Carrot의 임상적 효과 

Individuals with low vitamin A levels are more likely to experience night blindness, a condition that may diminish by eating carrots or other foods rich in vitamin A or carotenoids (34 Trusted Source). 

비타민 A 수치가 낮은 사람들은 야맹증을 경험할 가능성이 더 높으며, 비타민 A나 카로티노이드가 풍부한 당근이나 다른 음식을 먹음으로써 줄어들 수 있는 질환이다.

 

Naturopahy's Conclusion -

 

암과 심장 질환의 위험 감소와 관련이 있을 뿐만 아니라 눈 건강도 개선된다.  효과적인 체중 감량 식단의 중요한 구성 요소일 수 있다.

 

 

References

1. Feng Que, Xi-Lin Hou, Guang-Long Wang, Zhi-Sheng Xu, Guo-Fei Tan, Tong Li, Ya-Hui Wang, Ahmed Khadr, Ai-Sheng Xiong

2. Circulating carotenoids and risk of breast cancer: pooled analysis of eight prospective studies

3. Fruit and vegetables in cancer prevention.

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