논문으로 알아보는 건강 효능정보

양배추 (Cabbage) 효능 정보 논문 통해 알아보자!

Naturopathy 2019. 7. 25. 14:34

심장혈관계 보호와 제2형 당뇨병의 위험 감소는 양배추 섭취와 관련하여 연구 관심도가 높아진 분야였지만, 여전히 가장 관심 높은 분야는 암 예방 분야다. 현재까지 475개 이상의 연구가 암 예방(그리고 경우에 따라서는 암 치료)에서 이 채소의 역할을 조사했다. 암을 예방하는 데 있어서 양배추가 독특하다는 것은, 널리 즐기는 이 음식에서 발견되는 세 가지의 다른 종류의 영양소 풍부함 때문이다. 세 종류는 (1) 항산화 농축 농도 (2) 항염증 농도 (3) 글루 코시 놀 산염의 풍부함이다.

1. 항산화 효과- 폴리페놀 에 대한 Cabbage의 임상적 효과 

Cabbage ranked in our WHFoods rating system as an excellent source of vitamin C and a very good source of manganese. But in terms of antioxidants in the newer, phytonutrient category, cabbage is impressive, even among cruciferous vegetables. Polyphenols rank at the top of the list for phytonutrient antioxidants in cabbage. In fact, one group of researchers has described polyphenols as the primary factor in cabbage's overall antioxidant capacity. Even white cabbage (a very lightly-colored form of green cabbage and the most commonly eaten variety of cabbage in the U.S.) provides about 50 milligrams of polyphenols in a half-cup serving. Red cabbage makes its own unique contribution in this area by providing about 30 milligrams of the red pigment polyphenols called anthocyanins in each half cup. 1

 비타민 C의 우수한 공급원이자 훌륭한 망간 공급원으로 평가됨. 폴리페놀은 양배추의 식물 영양소 항산화 물질 목록 중의 최상위. 양배추의 폴리페놀 등급은 다른 채소와 비교하여 1등을 기록. 흰 양배추 (매우 밝은 색의 미국에서 가장 일반적으로 양배추)조차도 반 컵 분량으로 약 50 밀리그램의 폴리페놀을 제공. 붉은 양배추는 반 컵에 안토시아닌이 추가로 약 30 밀리그램의 제공함. 항산화 물질이 풍부한 양배추는 암 예방 효과. 

12 종 이상의 양배추 페놀은 항산화 능력에 기여하는 것으로 나타났습니다. 

2. 소화 능력 증진에 대한 Cabbage의 임상적 효과 

Long-established in health research is the role of cabbage juice in helping heal stomach ulcers (called peptic ulcers), but more recent studies on cabbage have looked at the overall health benefits of this food for the stomach and digestive tract as a whole. Present-day studies make it clear that cabbage contains a variety of nutrients of potential benefit to our stomach and intestinal linings. These nutrients include glucosinolates (and the anti-inflammatory isothiocyanates or ITCs made from them), antioxidant polyphenols, and the amino acid-like substance called glutamine. In the case of ITCs, digestive tract benefits include proper regulation of bacterial populations of Helicobacter pylori inside the stomach. These bacteria are normal stomach inhabitants, but their populations can become too large and they can latch onto the stomach lining in an undesirable way. The ITCs made from cabbage's glucosinolates can lower the risk of these unwanted stomach events. 2

소화성 궤양 (위궤양이라고 불림)을 치유하는데 도움을 주는 양배추 즙의 역할이지만, 최근의 연구는 위와 소화관 전체에 대한 이점을 조사했습니다. 위장과 장 내벽에 잠재적인 이익을 주는 다양한 영양소가 포함되어 있음이 분명함. 이러한 영양소에는 글루 코시 놀 레이트 (glucosinolate), 항산화 폴리 페놀, 글루타민이라는 아미노산과 같은 물질이 포함됩니다. 이러한 성분은 위장 내 Helicobacter pylori 균을 적절하게 조절하여 위로 흡수되는 과정에 도움을 줌. 헬로코박터는 본래 위장에 분포하고 있는 박테리아이지만, 너무 많이 증식할 시, 유해한 성분으로 위장에 저장되는데, 양배추는 해당 박테리아의 양 조절에 도움을 줌. 또한, 양배추의 글루 코시 놀 레이트 (glucosinolate) 위장 질환의 위험을 낮출 수 있다.

3. 부작용에 대한 Cabbage의 임상적 효과

Cabbage contains significant quantities of riffinose, an indigestible sugar. This sugar is a type of complex carbohydrate that passes through your intestines undigested and can cause flatulence. Other symptoms associated with flatulence that may result after eating cabbage include belching, abdominal discomfor
t and bloating. 3
Green cabbage contains 5.8 grams of fiber per 1-cup serving, reports Michigan State University. The insoluble fiber in cabbage increases the movement of waste in your digestive tract. Eating too much fiber can contribute to symptoms of diarrhea or block your intestines. 

Cabbage contains high amounts of vitamin K, a vitamin that helps your blood clot. Eating too much cabbage can interfere with blood-thinning medications, but a 2-cup serving of green cabbage should assist in providing the desired amount of vitamin K without inducing negative effects. The recommended daily allowance of vitamin K is 120 micrograms for males and 90 micrograms for females, reports the University of Maryland Medical Center. One cup of green cabbage contains 53 micrograms of vitamin K, while the same serving of red cabbage contains 34 micrograms.

양배추에는 소화가 안 되는 설탕인 리피 노즈가 많이 들어 있다. 이 당분은 복합 탄수화물의 일종으로 소화되지 않고 장을 통과하여 장에 가스를 발생시킴.

녹색 양배추는 1컵당 5.8그램의 섬유질을 함유하고 있다고 미시간 주립대학이 발표함. 양배추의 불용성 섬유질은 소화관의 노폐물의 움직임을 증가시킴. 섬유질을 너무 많이 먹으면 설사나 창자로 들어가는 흡수에 방해.

양배추에는 혈액응고를 돕는 비타민K가 많이 들어 있다. 양배추를 너무 많이 먹으면 혈관 내 비타민 K 농도 상승으로 혈액 건강을 방해할 수 있지만, 2컵의 양배추 즙은 부정적인 효과를 유발하지 않고, 원하는 양의 비타민K를 제공하는 데 도움이 됨. 메릴랜드 대학 의학 센터에 따르면, 비타민K의 하루 권장 허용량은 남성의 경우 120 마이크로그램, 여성의 경우 90 마이크로그램이라고 한다. 녹색 양배추 한 컵에는 53 마이크로그램의 비타민K가 들어 있으며, 양배추 한 그릇에는 34 마이크로그램의 비타민K가 들어 있다. 

Naturopathy's Conclusion -

녹색 양배추보다는 적색 양배추에 항산화 성분이 풍부하며, 전체적인 소화 능력 증진에 도움. 다만, 1일 2컵 이내로 제한.

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