논문으로 알아보는 건강 효능정보

토마토 (Tomato) 효능 정보 논문 통해 알아보자!

Naturopathy 2019. 7. 24. 13:45

 

토마토는 항산화 라이코펜의 주요 식이요법으로서, 심장병과 암의 위험 감소 등 많은 건강상의 이점과 연결되어 있다.

또한 비타민 C, 칼륨, 엽산염, 그리고 비타민K의 훌륭한 공급원이다.

 

1. 혈관과 관련된 심장, 뇌 건강 대한 Tomato의 임상적 효과 

However, at the public health level, the level of primary prevention, a healthy diet has also been shown to exert beneficial effects. Among those elements of a healthy diet, the consumption of tomatoes (Solanum lycopersicum L.) stands out for its effect on platelet anti-aggregation activity and endothelial protection, which may be beneficial for cardiovascular health. 1

 This interaction promotes the expression of adhesion molecules on the endothelium and the recruitment of inflammatory cells, and stimulates the activation of circulating platelets. In the prevention of CVD, the consumption of F&V is crucial. At the level of primary prevention, tomato consumption promotes cardiovascular health through its role in platelet anti-aggregation activity and its endothelium-protective effects. 

An increase in cholesterol efflux through an enhancement of ABCA1 and caveolin-1 expression was also observed. In animal models of atherosclerosis, lycopene and tomato products decreased plasma total cholesterol, LDL cholesterol and increased high-density lipoprotein cholesterol. In agreement with the experimental results, most human intervention trials analyzed show that dietary supplementation with lycopene and/or tomato products reduced plasma LDL cholesterol dependently on the dose and the time of administration. 2

 건강한 식이 요법의 요소 중 토마토 (Solanum lycopersicum L.)의 섭취는 혈소판 항 응집 작용과 혈관 내피 건강에 도움이 될 수 있는 세포 보호에 미치는 영향이 두드러집니다.

혈관의 분자 응집력을 증진 시키고, 순환 혈소판의 활성화를 자극하여 염증세포를 줄인다. 일차적인 예방 수준에서 토마토는 혈관의 나쁜 작용을 하는 성분들을 제거하여, 보호하는 역할을 통해 심혈관 건강을 촉진한다

라이코펜, 즉 토마토 제품 섭취는 동맥경화증 및 LDL 콜레스테롤이 감소하고, 고밀도 지단백 콜레스테롤이 증가했다.

2. 암 위험에 대한 Tomato의 임상적 효과 

  Among 72 studies identified, 57 reported inverse associations between tomato intake or blood lycopene level and the risk of cancer at a defined anatomic site; 35 of these inverse associations were statistically significant. No study indicated that higher tomato consumption or blood lycopene level statistically significantly increased the risk of cancer at any of the investigated sites. About half of the relative risks for comparisons of high with low intakes or levels for tomatoes or lycopene were approximately 0.6 or lower. The evidence for a benefit was strongest for cancers of the prostate, lung, and stomach. Data were also suggestive of a benefit for cancers of the pancreas, colon and rectum, esophagus, oral cavity, breast, and cervix. Because the data are from observational studies, a cause-effect relationship cannot be established definitively. 3

확인된 72 건의 연구 중 57 건은 토마토 섭취를 통한 라이코펜은 혈액 안의 라이코펜 농도을 높여 암의 위험성을 낮출 수 있음을 확인했다. 연구 결과에 따르면, 더 높은 토마토 섭취량을 통한 혈액 속의 높은 라이코펜 농도가 조사된 모든 범위에서 암 위험을 통계적으로 유의하게 감소시켰습니다. 특히, 전립선 암, 폐암, 위암에 가장 효과가 있었다. 또한 췌장, 결장 및 직장, 식도, 구강, 유방 및 자궁 경부암의 암에 대한 효과도 암시한다.

3. 부작용에 대한 Tomato의 임상적 효과 

Tomatoes are generally well tolerated but may cause allergic reactions in people allergic to grass pollen.

This association of latex allergy and allergy to plant-derived foods is called latex-fruit syndrome. An increasing number of plant sources, such as avocado, banana, chestnut, kiwi, peach, tomato, potato and bell pepper, have been associated with this syndrome. 

잔디 꽃가루와 라텍스에 알레르기가 있는 사람에게는 좋지 않다. 아보카도, 바나나, 밤, 키위, 복숭아, 토마토, 감자, 피망과 같은 식물 공급원이 라텍스 증후군과 연관되어 있다.

Naturopathy's Conclusion -

강력한 라이코펜 형태로 혈관 건강 개선, 암 예방에 도움. 

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