논문으로 알아보는 건강 효능정보

블랙베리 (Blackberry) 효능 정보 논문 통해 알아보자!

Naturopathy 2024. 11. 11. 10:08

블랙베리 열매에는 비타민 C, K, E가 가득합니다. 이 과일은 식이섬유질이 풍부하고 당함량이 낮습니다

연구실 실험과 동물 모델 연구를 통해 연구자들은 블랙베리의 페놀 화합물이 만성 및 염증성 질환과 다양한 유형의 암을 예방할 수 있는 능력이 있으며 연령 관련 인지 장애의 가능성을 줄일 수 있다는 것을 발견했습니다 (Kaume, Howard, and
Devareddy 2012).

 

 

블랙베리 영양성

1. 산화 방지제-Antioxidant 대한 Blackberry의 임상적 효과 

The objective of the study was to determine the cellular antioxidant activity, total phenolic contents, and oxygen radical absorbance capacity (ORAC) values of 25 fruits commonly consumed in the United States. Pomegranate and berries (wild blueberry, blackberry, raspberry, and blueberry) had the highest CAA values, whereas banana and melons had the lowest. Apples were found to be the largest contributors of fruit phenolics to the American diet, and apple and strawberries were the biggest suppliers of cellular antioxidant activity. 1

Significant increases in serum antioxidant status above the controls were observed at 1 h (ORAC(PCA) (8.5 % greater), P=0.02; TAS (4.5 % greater), P=0.05), and 4 h (ORAC(total) (15.0 % greater), P=0.009; ORAC(acetone) (16.0 % greater), P=0.007) post-consumption of the high-fat meal. 2

이 연구의 목적은 미국에서 일반적으로 소비되는 25개 과일의 세포 항산화 활동, 총 페놀 함량 및 산소 흡수 능력(ORAC) 값을 결정하는 것이다.. 석류와 베리류(와일드 블루베리, 블랙베리, 라즈베리, 블루베리)는 CAA 값이 가장 높았고, 바나나와 멜론은 가장 낮았다. 사과는 미국 식단에 과일 페놀산의 가장 큰 공헌자인 것으로 나타났고, 사과와 딸기는 세포 항산화 활동의 가장 큰 공급자였다. 

대조군 위 혈청 항산화 상태가 1시간(PCA)(8.5% 이상), P=0.02 이상, TAS(4.5% 이상), P=0.05 및 4시간(총량)(15.0% 이상), P=0.009; ORAC(아세톤)(16.0% 이상), P=0.007) 항산화 상태를 조절하는 신체 상태가 크게 증가됨을 발견하였다.

2. 심혈관 건에 대한 Blackberry 의 임상적 효과 

Blackberries contain both soluble and insoluble fibers: about 2.8 grams of soluble fiber per 100 grams of dry weight and 33.4 grams of insoluble fiber per 100 grams of dry weight (Marlett and Vollendorf 1994). Insoluble fiber is less fermentable and can help prevent constipation and enable food to pass through the gut more quickly (Bae 2014). Fermented soluble fibers can bind with the cholesterol inside the large intestine and remove it from the body; keeps it from entering the bloodstream. It also forms a gel in the stomach, which extends the feeling of satiety and helps with weight loss (Threapleton et al. 2013). Dietary fiber intake also lowers the risk of cardiovascular diseases and coronary heart diseases (Threapleton et al. 2013). Despite the benefits that dietary fiber can offer, only 5% of theU.S. population meet the recommended daily intake (Quagliani and Felt-Gunderson 2017).3

블랙베리에는 수용성 섬유질과 불용성 섬유질이 모두 포함되어 있습니다: 대장 내부의 나쁜 콜레스토롤을 제거하고, 식이 섬유 섭취로 심혈관 질환 및 관상동맥 질환의 위험을 낮춥니다. ( Quagliani and Felt-Gunderson 2017). 연구에 따르면 안토시아닌은 다음과 같습니다. 블랙베리는 LDL의 산화를 줄일 수 있습니다. 콜레스테롤, 동맥 경화 감소 및 심장병에 효과가 있습니다.

 

Naturopahy's Conclusion -

블랙베리는 비타민 C, 비타민 A, 비타민 B6, 엽산, 칼륨, 인, 마그네슘, 칼슘, 철분 등 영양이 풍부하며, 항산화 및 심혈관 건강에 도움을 줌

References

References Akin, M., S. P. Eyduran, S. Ercisli, V. Kapchina-Toteva, and E. Eyduran. 2016. “Phytochemical Profiles of Wild Blackberries, Black and White Mulberries from Southern Bulgaria.” Biotechnology & Biotechnological Equipment 30(5):899-906. Bae, S. H. 2014. “Diets for Constipation.” Pediatric Gastroenterology, Hepatology & Nutrition 17(4):203-8. Conway, M. A., and J. Samtani. 2015. “Evaluation of Blackberry Cultivars in Virginia.” Acta Horticulturae 1133:135-40. Dhingra, D., M. Michael, H. Rajput, and R. T. Patil. 2012. “Dietary Fibre in Foods: A Review.” Journal of Food Science and Technology 49(3):255-66 Igwe, E. O., K. E. Charlton, and Y. C. Probst. 2019. “Usual Dietary Anthocyanin Intake, Sources, and Their Association with Blood Pressure in a Representative Sample of Australian Adults.” Journal of Human Nutrition and Dietetics 32(5): 578-90.

 

반응형